Nelepon Kami +86-18688639324

Saatos henteu saimbangna antara lalaki sareng awéwé di padesaan Cina, masalahna moal tiasa dibayangkeun

2021/06/18

Saatos henteu saimbangna antara lalaki sareng awéwé di padesaan Cina, masalahna moal tiasa dibayangkeun

Saatos henteu saimbangna antara lalaki sareng awéwé di padesaan, masalahna moal tiasa dibayangkeun, sareng lalaki éta moal tiasa nikah ka pamajikan.
Cina mangrupikeun nagara anu paling seueur babandingan dina babandingan jalu ka bayi awéwé di dunya.


Numutkeun kana hasil sensus penduduk kagenep taun 2010 ("sensus kagenep"), babandingan lalaki kaawéwé didaratan Cina nyaéta 104.9: 100.
Sigana henteu digedekeun? Ieu utamina disababkeun ku umur panjang awéwé. Babandingan séks tina populasi umur 70 ka luhur nyaéta 88.1: 100, nurunkeun babandingan sakabéh.
Upami ditingali ku umur, kaayaan na pikareueuseun.
Ieu mangrupikeun gambar babandingan séks tina populasi anu dilahirkeun ti taun 1970 dugi ka 2009. Catet yén éta sanés babandingan séks na taun lahir, tapi babandingan séks na di 2010.
Kusabab seueur murangkalih prasekolah anu henteu acan ngadaptarkeun kalahiranana, babandingan séks orok anu nembé sering rada distorsi-budak awéwé langkung henteu lapor sareng henteu dilaporkeun. Kalayan umur sakola, populasi anu disumputkeun bakal lalaunan muncul. Dugi ka 2010, generasi pasca-90an bakal gaduh hukou, janten data "genep sénsus" langkung caket kana kaayaan ayeuna.
Henteu sesah ningali yén sapanjang taun 1990an, babandingan séks nalika kalahiran naék pisan. Babandingan kalahiran lalaki-ka-lalaki di taun 1989 nyaéta 101.2: 100, sedengkeun babandingan lalaki ka awéwé di taun 1999 parantos ngahontal 117.3: 100-garis peringatan internasional nyaéta 107: 100.
Upami rata-rata unggal lima taun, maka kira-kira taun 1990an, babandingan séks tina populasi kalahiran ngagaduhan luncat anu signifikan tilu.
Naon anu lumangsung dina sapuluh taun ka pengker?
Kawijakan hiji-budak dimimitian di 1979 sareng laundilaksanakeun ditaun 1980an, tapi umumna hésé dilaksanakeun di padesaan.
Ti akhir taun 1980an nepi ka awal taun 1990an, sababaraha propinsi sukses nyebarkeun peraturan perencanaan kulawarga pikeun nguatkeun manajemén, ngusir pejabat publik kota, sareng ngaruksak bumi di padesaan.
Numutkeun analisis "Sénsus Kalima" (2000) ku Profesor Guo Zhigang ti Universitas Peking, babandingan génder bayi anu nembé lahir lumayan lumrah di daérah anu gaduh rencana kulawarga leupas; di daérah anu gaduh perencanaan kulawarga anu ketat, babandingan séks orok anu bayi nembé henteu saimbang.
Dina taun 1990an, kalayan ningkatna standar ékonomi sareng médis, idéntifikasi gender fetal sareng aborsi anu diinduksi janten langkung umum.
Nalika pamikiran "patriarkal" ditambihan katalitian téknologi, éta ngagaduhan kakuatan pikeun menyimpang kanyataan- "Kusabab ngan ukur tiasa aya, maka urang kedah milarian cara pikeun ngalahirkeun budak lalaki."
Numutkeun perkiraan ku Chen Yuyu sareng sarjana sanésna, ti taun 1980an dugi ka taun 1990an, 40% -50% henteu saimbangna gender bayi énggal digedéan, anu asalna tina téknologi deteksi ultrasound lokal.
Naha nagara henteu masalah? Tangtosna. "Hukum Penduduk sareng Perencanaan Kulawarga" diumumkeun dina 2001 sacara jelas nyatakeun yén dilarang pisan ngagunakeun téknologi ultrasound sareng cara téknis sanés pikeun ngalakukeun idéntifikasi génder fetal anu sanés médis; sanés-médis diperyogikeun pikeun milih séks panghentian buatan kakandungan dilarang pisan.
Tapi kabiasaan goréng hésé dirobah. Kulawarga anu henteu kaetung parantos nyandak pilihan anu sigana pangsaéna pikeun aranjeunna, anu antukna bakal ngakibatkeun buah pait tina sadaya masarakat 20 taun ka hareup. Buah pait ieu, kulawarga sareng murangkalih anu ngalahirkeun sacara alami, ogé kedah ngaraosan / mayar babarengan.
Saatos kabijakan dua-budak sacara liberalisasi lengkep, babandingan jalu ka awéwé anu lahir awéwé laun janten saimbang.
Kasaimbangan gender anu disanghareupan ku generasi ieu sareng generasi salajengna ogé sacara rumit.
Peres kawin parantos kajantenan kapungkur. Lalaki anu langkung sepuh tiasa nikah ka awéwé umur sakola, sareng lalaki dina umur sakola tiasa nikah ka awéwé anu langkung ngora. Masing-masing generasi "nginjeumkeun" ti generasi salajengna, sahingga ngaleungitkeun masalah "memeres".
Ieu tiasa dilakukeun kusabab prasarat-total pendudukna bertambah. Anu salajengnagenerasi bogalangkung seueur jalma tibatan generasi samemehna, atanapi sahenteuna kira-kira sami, ngagaduhan kapasitas anu cekap.
Premis ieu henteu aya pikeun post-90an sareng post-00s.
Numutkeun data "genep sénsus", aya sakitar 219 juta jalma lahir di taun 1980an di Daratan Cina; sakitar 188 juta jalma lahir taun 1990an; sareng sakitar 1,47 urang lahir di taun 00an. "Tujuh Pu" bakal nyaritakeun urang sabaraha urang lahir saatos 10 taun, bahkan bahkan langkung kirang ti anu lahir saatos 00.
Ketidakseimbangan gender parantos mendakan penduduk anu ngaleutikan, janten naon anu kuring tiasa laksanakeun.
Pasca 90an hoyong "nginjeum" ti pasca-00? Henteu cekap kanggo nginjeum.
Masalah "sésa lalaki" bakal nyusahkeun sahenteuna dua generasi.
Ékonomi ngajelaskeun pangangguran, anu dibagi kana "friksi" sareng "struktural". Pangangguran gesekan mangrupikeun pangangguran jangka pondok dina prosés milarian padamelan énggal, sedengkeun pangangguran struktural mangrupikeun pangangguran jangka panjang dugi jangka panjang anu disababkeun ku henteu saimbang pasar. Ayeuna urang ogé tiasa nyebatkeun yén fénoména "awéwé sésa" kalolobaan gesekan, sedengkeun fenomena "sésa lalaki" parantos struktural.
Individu gaduh patepungan masing-masing, sareng sacara umum ngagaduhan réalitas umum. Nikah, tina sudut pandang mikroskopis, urang pasti ngarep yén éta carita romantis kabagjaan. Tapi data populasi nyaritakeun yén pasti bakal seueur anu hoyong, teu daek, malah teu daék dipénta.