Nelepon Kami +86-18688639324

Bédana sareng ngabandingkeun motong kawat, motong cai, motong laser, sareng motong plasma!

2021/06/14

Bédana sareng ngabandingkeun motong kawat, motong cai, motong laser, sareng motong plasma!

Dangukeun insinyur dina bidang motong nyarios:

1) Ayeuna, laser serat mainstream di pasar, laser karbon dioksida nyaétalaun ngaleungitkeun, sareng konsumsi énergi teuing, sareng masih aya pasar dina bidang non-logam.

2) Harga alat serat optik turun sacara drastis dina kisaran kakuatan sedeng sareng sedeng saprak laser didamel di Cina.

3) Salaku tambahan kana cara motong laser, plasma sareng motong kawat diperyogikeun pisan di pasar, tapi motong kawat ditargetkeun pikeun langkung seueur industri kapang. Plasma diperyogikeun pikeun pelat kandel atanapi upami presisi henteu luhur. Motong Waterjet ayeuna Henteu umum di industri logam, sareng seueur di lapangan non-logam.

4) Dina pamekaran ka hareup, motong laser leres-leres dunya pelat logam ipis, kalebet motong non-logam, motong laser bakal nempatan bagian anu cukup dina pasar.

Salajengna urang analisa sababaraha téknologi motong ieu.

Ngolah motong laser

Motong optik nyaéta panggunaan sinar laser kakuatan tinggi-kakuatan anu difokuskeun pikeun nyinaranbarang damel kagancang lebur, vaporize, ablate atanapi ngahontal titik ignition tina bahan iradiasi. Dina waktos anu sasarengan, bahan lebur ditiup ku koaksial aliran udara gancang-gancang kalayan balok pikeun ngawujudkeun motong bahan karya. muka. Ayeuna, laser laser pulsed umumna dianggo, sareng motong laser mangrupikeun salah sahiji metode motong termal.
Motong cai

Motong cai, also known as water jet, is a high-pressure water jet cutting technology, which is a machine that uses high-pressure water to cut. Under the control of the computer, the workpiece can be carved at will, and it is not affected by the texture of the material. Water cutting is divided into two methods: no sand cutting and sand cutting.

Motong Plasma

Motong busur Plasma mangrupikeun cara ngolah anu ngagunakeun panas tina busur plasma suhu luhur pikeun ngalembereh lokal (sareng ngejat) logam dina sisipan bahan damel, sareng nganggo moméntum plasma-gancang pikeun ngaluarkeun logam cair kana ngabentuk sayatan.
Ngolah motong kawat

Mesin Kawat Listrik Éléktrik (WEDM singgetna), kagolong kana katégori mesin listrik, Wire cut Electrical Discharge Machining (WEDM singgetna), kadang disebut ogé WEDM. Motong kawat tiasa dibagi kana motong kawat anu ngalir gancang, motong kawat sedeng, sareng motong kawat anu ngalir laun. Kecepatan kawat tina motong kawat EDM gancang nyaéta 6-12 m / s, sareng kawat éléktroda ngalir bulak-balik dina kecepatan luhur, janten akurasi motongna kirang. Kawat tengah EDM mangrupikeun téknologi anyar anu dikembangkeun dina sababaraha taun terakhir pikeun ngawujudkeun fungsi konvérsi frékuénsi sababaraha motong dina dasar motong kawat gancang. Kecepatan kawat tina motong kawat EDM kawat laun nyaéta 0.2m / s, sareng kawat éléktroda ngalir dina hiji arah dina kecepatan low, sareng akurasi motong pisan tinggi.
Babandingan kisaran aplikasi

Kisaran aplikasi mesin motong laser pisan lega. Paduli logam atanapi non-logam, éta tiasa motong sareng motong non-logam, sapertos kaén, kulit, sareng sajabana kalayan mesin motong laser CO2, sareng pikeun motong logam nganggo mesin motong serat laser. Deformasi piring na leutik.

Motong cai is cold cutting, no thermal deformation, good quality of the cutting surface, no secondary processing, and easy secondary processing if necessary. Water cutting can perforate and cut any material, with fast laju motong and flexible processing size.

Motong Plasma machine can be used to cut various metal materials such as stainless steel, aluminum, copper, cast iron, carbon steel, etc. Plasma cutting has obvious thermal effect, low precision, and it is not easy to perform secondary processing on the cut surface.

Motong kawat ngan ukur tiasa motong bahan konduktif, sareng motong coolant diperyogikeun nalika prosés motong, janten bahan anu henteu konduktif, sieun ku cai, atanapi sieun kacemar ku motong coolant, sapertos kertas sareng kulit, henteu tiasa diteukteukan.

Ngabandingkeun ketebalan

Aplikasi industri tina motong baja karbon karbon umumna dihandap 20mm. Kapasitas motong umumna dihandap 40mm. Aplikasi industri tina stainless steel umumna dihandap 16mm, sareng kapasitas motong umumna dihandap 25mm. Sareng nalika ketebalan bahan damel naék, laju motong na turun sacara signifikan.

Kandelna motong cai tiasa kandel pisan, 0,8-100mm, atanapi bahkan bahan anu langkung kandel.

Ketebalan motong plasma nyaéta 0-120mm, sareng kisaran kualitas motong anu pangsaéna kira-kira 20mm. Sistem plasma ngagaduhan kinerja biaya anu paling luhur.

Kandelna motong kawat umumna 40-60mm, sareng anu paling kandel tiasa ngahontal 600mm.

Ngabandingkeun speed

Ngagunakeun laser kalayan kakuatan 1200W pikeun motong pelat waja karbon-handap kandel 2mm, étalaju motong can reach 600cm/min; for 5mm thick polypropylene resin plates, the laju motong can reach 1200cm/min. The cutting efficiency that can be achieved by wire EDM is generally 20-60 mm2/min, up to 300 mm2/min; obviously, the laser laju motong is fast and can be used for mass production.

The water laju motong is quite slow and not suitable for mass production.

The laju motong of plasma cutting is slow, the relative accuracy is low, and it is more suitable for cutting thick plates, but the end surface has a slope.

Pikeun ngolah logam, motong kawat gaduh presisi anu langkung luhur, tapi kagancangan na lambat pisan. Kadang-kadang cara anu sanés diperyogikeun kanggo nyabak sareng benang kanggo motong, sareng ukuran motongna kawates pisan.

Ngabandingkeun akurasi

Sisi motong laser sempit, dua sisi tina lapisan sisitna sajajar sareng jejeg dina beungeut cai, sareng akurasi dimensi bagéan potongan tiasa ngahontal ± 0.2mm.

Plasma tiasa ngahontal dina 1mm.

Motong cai will not produce thermal deformation, and the accuracy is ±0.1mm. If a dynamic waterjet cutting machine is used, the cutting accuracy can be improved, and the cutting accuracy can reach ±0.02mm, eliminating the cutting slope.

Akurasi mesin tina motong kawat umumna ± 0,01~ ± 0,02mm, dugi ka ± 0,004mm.

Babandingan lébar celah

Motong laser langkung pas tibatan motong plasma, sareng celah na alit, sakitar 0.5mm.

Celah motong plasma langkung ageung tibatan motong laser, sakitar 1-2mm.

Jahitan motong tina motong cai sakitar 10% langkung ageung tibatan diaméter tabung péso, umumna 0,8-1.2mm. Nalika diaméter tabung péso keusik ngembang, sayatan janten langkung ageung.

Lebar celah pikeun motong kawat anu pangleutikna, umumna sakitar 0,1-0,2mm.

Ngabandingkeun perbandingan kualitas permukaan

Kasar permukaanna motong laser henteu saé sapertos motong cai, langkung kandel bahanna, langkung jelas.

Motong cai will not change the texture of the material around the cutting seam (laser is a thermal cutting and will change the texture of the cutting area).

Babandingan biaya input produksi

1) Model anu béda tina mesin motong laser gaduh harga anu béda. Anu murah sapertos mesin motong laser karbon dioksida ngan ukur 20.000 dugi ka 30.000, sareng anu mahal sapertos mesin motong laser serat 1000W ayeuna hargana langkung ti sajuta. Motong laser henteu nganggo habis, tapi biaya investasi alat-alatna paling luhur di antara sadaya metode motong, sareng éta henteu sakedik langkung luhur, sareng panggunaan sareng biaya perawatan ogé lumayan tinggi.

2) Mesin motong Plasma langkung mirah tibatan mesin motong laser. Numutkeun kakuatan sareng mérek mesin motong plasma, hargana bénten sareng biaya pamakean langkung luhur. Dasarna, salami éta tiasa motong bahan konduktif.

3) The cost of water cutting equipment is second only to laser cutting, with high energy consumption and high maintenance costs. The laju motong is not as fast as plasma, because all abrasives are disposable, and they are discharged into the nature after they are used once. , The environmental pollution caused by this is also more serious.