Nelepon Kami +86-18688639324

Prinsip Kawat EDM

2021/06/05

Prinsip Kawat EDM

1. Prinsip motong kawat CNC nyaéta kieu

Bahan gawe disambungkeun kana éléktroda positip tina suplai kakuatan pulsa frékuénsi luhur, sareng kawat éléktroda disambungkeun kana éléktroda négatip, nyaéta positipngolah diadopsi. Sedeng cairan kerja dituang antara bahan-bahan padamelna. Nalika catu daya pulsa frékuénsi luhur énergisasi, ku ionisasi sareng perecahan cairan damel, saluran debit dibentuk. Éléktron buru-buru kana éléktroda positip kalayan gancang, sareng ion positip bergegas kana éléktroda négatip. Teras énergi listrik dirobih janten énergi kinétik, tabrakan antara partikel sareng partikel sareng bahan éléktroda Tabrakan énergi kinétik janten énergi panas. Dina saluran debit, permukaan éléktroda positip sareng éléktroda négatip masing-masing janten panas sakedapansumber, ngahontal suhu luhur, anu nyababkeun sedeng cairan damel janten nguap, sacara téstak rengat, sareng ngalembereh, ngagolak, sareng nguap bahan logam. Dina épék gabungan tina ékspansi termal, mikro-ledakan lokal, kakuatan listrik, sareng kakuatan cairan, partikel logam anu dikikis dialungkeun kaluar tina area debit sareng gerakan kawat éléktroda sareng nyeuseuh cairan anu tiasa dianggo, sahingga ngabentuk liang dina permukaan logam. Salami interval antara pulsa, medium cairan anu dianggo deionisasi, sareng partikel muatan dina saluran debit ngahijikeun deui kana partikel nétral, anu mulangkeun isolasi cairan anu tiasa dianggo. Kusabab prosés mesin anu teras-terasan,ngaléngkahmotor dikawasa ku sistem kontrol pikeun ngajantenkeun méja kerja dina dua arah koordinat dina pesawat horisontal, sareng bahan kerja laun-laun janten sababaraha bentuk.