Nelepon Kami +86-18688639324

12 tren utama pikeun pamekaran kahareup alat mesin CNC Cina

2021/06/02

12 tren utama pikeun pamekaran kahareup alat mesin CNC Cina


1. Laju gancang


Kalayan pamekaran gancang industri sapertos mobil, pertahanan nasional, penerbangan,sareng aerospace,kitu ogé panerapan bahan-bahan énggal sapertos paduan aluminium, sarat pikeun mesin gancang-luhur pakakas mesin CNC beuki luhur.

1. Kecepatan spindle: alat mesin ngadopsi spindle listrik (motor spindle internal), sareng kecepatan spindle maksimum dugi ka 200,000r / mnt;

2. Tingkat pakan: Nalika résolusi na nyaéta 0.01μm, laju eupan maksimum tiasa ngahontal 240m / mnt sareng mesin anu tepat pikeun profil kompléks tiasa didapet;

3. Kecepatan operasi: Pangembangan gancang tina mikroprosesor nyayogikeun jaminan pikeun pamekaran sistem kontrol angka dina arah kecepatan luhur sareng presisi tinggi. Pangembangan CPU parantos dikembangkeun janten sistem kontrol numerik 32-bit sareng 64-bit, sareng frékuénsi naék janten sababaraha ratusan megahertz sareng saluhureun gigahertz. . Kusabab laju operasi anu ningkat pisan, laju pakan 24~240m / mnt masih tiasa didapet nalika résolusiana 0.1μm sareng 0,01μm;

4. Kecepatan alat: Ayeuna, waktos tukeur alat pusat mesin canggih asing umumna aya sekitar 1s, sareng jangkungna parantos ngahontal 0,5s. Perusahaan Chiron Jérman ngadesain majalah alat janten gaya karinjang, kalayan spindle salaku porosna, sareng alat-alatna disusun dina kuriling. Waktu parobihan alat-ka-alat ngan ukur 0.9s.

2. Precision tinggi


Persyaratan akurasi alat mesin CNC ayeuna henteu diwatesan ku akurasi geometri statis. Akurasi gerak, deformasi termal, sareng monitoring geter sareng kompensasi alat-alat mesin janten langkung seueur perhatian.

1. Ngaronjatkeun akurasi kendali sistem CNC: ngadopsi téknologi interpolasi gancang-gancang, sadar eupan kontinyu sareng bagéan program alit, jantenkeun unit kontrol CNC disaring, sareng ngadopsi alat deteksi posisi résolusi tinggi pikeun ningkatkeun akurasi deteksi posisi (Jepang parantos ngembangkeun 106 Pulsa / révolusi motor servo AC sareng detéktor posisi internal, akurasi deteksi posisi na tiasa ngahontal 0,01μm / pulsa), sistem servo posisi ngadopsi kontrol feedforward sareng metode kontrol nonlinear;

2. Ngadopsi téknologi kompénsasi kasalahan: ngadopsi kompénsasi backlash, kompénsasi kasalahan pitch pitch sareng téknologi kompensasi error tool pikeun sacara komprehensif ngimbangan kasalahan déformasi termal sareng error space tina alat-alatna. Hasil panilitian nunjukkeun yén aplikasi téknologi kompensasi kasalahan komprehensif tiasa ngirangan kasalahan ngolah ku 60% dugi ka 80%;

3. Anggo grid pikeun mariksa sareng ningkatkeun akurasi lintasan gerak pusat mesin: sareng ngaramal akurasi mesin tina alat mesin ngalangkungan simulasi pikeun mastikeun akurasi posisi sareng akurasi posisi anu diulang tina alat mesin, supados prestasina stabil pikeun waktos anu lami, sareng tiasa ngalengkepan sababaraha operasi dina kaayaan operasi anu béda. Ngolah tugas, sareng mastikeun kualitas ngolah bagian.


Tilu, komposit fungsional

Hartosna alat mesin majemuk nyaéta pikeun ngawujudkeun atanapi ngalengkepan saloba-lobanangolah tinasababaraha elemen ti anu kasar dugi ka produk réngsé dina alat mesin. Numutkeun ciri strukturna, éta tiasa dibagi kana dua jinis: jenis senyawa prosés sareng jinis majemuk prosés. Alat-alat mesin sanyawa prosés sapertos boring, panggilingan sareng pangeboran pusat mesin-majemuk, péngkolan sareng panggilingan pusat péngkolan-péngkolan, panggilingan, pikaboseneun, pangeboran sareng péngkolan pusat mesin majemuk-sanyawa, jst; alat-alat mesin sanyawa prosés sapertos multi-rupa sareng multi-poros pakét mesin mesin sékatan mesin sareng spindel péngkolan pusat, sareng sanésna. Pamakéan alat-alat mesin sanyawa pikeun ngolah ngirangan waktos bantu tina beban barang sareng ngabongkar, ngagantian sareng ngarobih alat sareng kasalahan anu dihasilkeun dina prosés panengah, ningkatkeun akurasi ngolah bagian, nyingkat siklus produksi produk, sareng ningkatkeun efisiensi produksi sareng kamampuan réspon pasar pabrikan. Dibandingkeun sareng metode produksi tradisional kalayan prosés desentralisasi, éta ngagaduhan kaunggulan anu jelas.

The compounding of the machining process has also led to the development of modular and multi-axis machine tools. The latest turning machining center launched by the German Index company has a modular structure. The machining center can complete various processes such as turning, milling, drilling, gear hobbing, grinding, and laser heat treatment, and can complete all thengolah tinacomplex parts. With the continuous improvement of modern machining requirements, a large number of multi-axis linkage CNC machine tools are increasingly welcomed by major enterprises. At the 2005 China International Machine Tool Show (CIMT2005), domestic and foreign manufacturers exhibited various forms of multi-axis machining machine tools (including dual spindles, dual tool rests, 9-axis control, etc.) and 4 to 5 axis linkages Five-axis high-speed portal machining center, five-axis linkage high-speed milling center, etc.

Kaopat, kontrol intél

Kalayan ngembangkeun téknologi kecerdasan jieunan, dina raraga minuhan kabutuhan pamekaran kalenturan manufaktur sareng automasi manufaktur, darajat kecerdasan alat mesin CNC teras-terasan ningkat. Éta diwujudkeun dina aspék ieu:

1. Téhnologi kontrol adaptif mandiri pikeun prosés mesin: ku ngawaskeun kakuatan motong, spindle sareng feed motor motor, arus, voltase sareng inpormasi sanés nalika prosés mesin, ngagunakeun algoritma tradisional atanapi modéren pikeun idéntifikasi pikeun ngaidentipikasi kakuatan pakakas, Ngagem, ngarusak kaayaan sareng kaayaan stabilitas pamrosésan alat mesin, sareng ngaluyukeun parameter pamrosésan (speed spindle, rate feed) sareng paréntah pangolah sacara real-time numutkeun ka nagara-nagara ieu pikeun ngajaga peralatan dina kaayaan operasi anu pangsaéna pikeun ningkatkeun akurasi pengolahan sareng ngirangan kasarna permukaan anu diolah Sareng ningkatkeun kaamanan operasi alat;

2. Optimisasi calakan sareng pamilihan parameter pamrosésan: Pangalaman ahli prosés atanapi téknisi, aturan umum sareng khusus pamrosésan bagian, sareng metode calakan modéren anu dianggo pikeun nyusun sistem ahli atanapi modél "optimasi cerdas sareng pamilih parameter pamrosésan". , Anggo éta pikeun kéngingkeun parameter pamrosésan anu dioptimalkeun, supados ngahontal tujuan ningkatkeun efisiensi program sareng tingkat téknologi pamrosésan, sareng nyingkat waktos persiapan produksi;

3. Diagnostik sesar diagnosis sareng téknologi perbaikan diri: Numutkeun inpormasi sesar anu aya, metode calakan modéren diterapkeun pikeun ngahontal lokasi sesar anu gancang sareng akurat;

4. Puteran sesar playback sareng téknologi simulasi sesar: Éta lengkep tiasa ngarékam sababaraha inpormasi ngeunaan sistem, muterkeun sareng simulate sababaraha kasalahan sareng kacilakaan anu kajantenan dina alat-alat mesin CNC, pikeun nangtoskeun anu ngalantarankeun kasalahan, milarian solusi pikeun masalah, sareng akumulasi pangalaman Produksi;


5. Alat servo drive cerdas AC: sistem servo calakan anu sacara otomatis tiasa ngaidentipikasi beban sareng otomatis ngaluyukeun parameter, kalebet alat spindle AC drive cerdas sareng alat servo feed cerdas. Alat drive ieu sacara otomatis tiasa ngaidentipikasi momen inersia tina motor sareng beban, sareng otomatis ngaoptimalkeun sareng ngaluyukeun parameter sistem kontrol, supados sistem drive tiasa ngajalankeun optimal;


6. Sistem calakan 4M CNC: Dina prosés manufaktur, integrasi pamrosésan sareng pamariksaan mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngahontal manufaktur gancang, pamariksaan gancang sareng réspon gancang. Éta ngahijikeun ukuran, modél, manufaktur, sareng operasi mesin. (Manipulator) Opat (4M) diintegrasikeun dina hiji sistem pikeun ngawujudkeun babagi inpormasi sareng ngamajukeun integrasi pangukuran, modél, pamrosésan, clamping sareng operasi.


Kalima, bubuka sistem Jérman

1. Buka pikeun téknologi ka hareup: Nalika parangkat lunak sareng panganteur hardware nuturkeun protokol standar anu dikenal, ngan sakedik desain ulang sareng penyesuaian, generasi anyar sumberdaya umum sareng perangkat keras umum tiasa diadopsi, diserep sareng cocog sareng sistem anu aya, anu hartosna Biaya pangembangan sistem bakal ngirangan pisan, sareng kinerja sareng reliabilitas sistem bakal teras-terasan ningkat sareng dina siklus kahirupan anu panjang;

2. Buka pikeun kabutuhan khusus pangguna: nganyarkeun produk, ngagedekeun fungsi, sareng nyayogikeun sababaraha kombinasi perangkat keras sareng produk parangkat lunak pikeun nyumponan sarat aplikasi khusus;

3. Ngadegkeun standar kontrol numeris: Sistem standar CNC anyar ISO14649 (STEP-NC) nuju diteliti sareng dirumuskeun sacara internasional pikeun nyayogikeun mékanisme nétral anu henteu gumantung kana sistem anu khusus sareng tiasa ngajelaskeun kasatuan sakumna siklus kahirupan produk Data modél, supaya sadar kana standarisasi sadaya prosés manufaktur komo informasi produk tina sagala rupa bidang industri. Bahasa pamrograman standarisasi henteu ngan ukur merenah pikeun pangguna pikeun dianggo, tapi ogé ngirangan konsumsi tanaga kerja anu langsung aya hubunganana sareng efisiensi operasi.

Genep, paralelkeun drive

Alat mesin gerak paralel ngungkulan cacat bawaan ti tradisionalpakakas mesinseries mechanism such as high mass of moving parts, low system rigidity, tool can only feed along a fixed guide rail, low operating freedom, insufficient equipment processing flexibility and maneuverability. It is driven by a multi-rod parallel connection mechanism between the moving platform) and the machine base (usually a static platform). By controlling the length of the rod in the rod system, the platform supported by the rod system can obtain the movement of the corresponding degree of freedom, which can realize multi-coordinate linkage numerical control. The multiple functions of processing, assembly and measurement can better meet thengolah tinacomplex special parts. It has the advantages of high modularity, light weight and fast speed of modern robots.

As a new type of processing equipment, the parallelpakakas mesinhas become an important research direction of currentpakakas mesintechnology, and has been highly valued by the internationalpakakas mesinindustry. It is regarded as "the most meaningful progress in thepakakas mesinindustry since the invention of CNC technology" and "A new generation of CNC machining equipment in the 21st century."

7. Ekstremisasi (skala ageung sareng miniaturisasi)


The development of defense, aviation, sareng aerospace industries and the large-scale equipment of basic industries such as energy require the support of large-scale and good-performance CNC machine tools. Ultra-precision machining technology and micro-nano technology are strategic technologies in the 21st century. It is necessary to develop new manufacturing processes and equipment that can adapt to micro-small size and micro-nano machining accuracy. Therefore, micro-machine tools include micro-machining (turning, milling, grinding) machine tools. , The demand for micro electrical processing machine tools, micro laser processing machine tools and micro presses is gradually increasing.

8. Jaringan tina Interaksi Inpormasi


Pikeun perusahaan anu nyanghareupan persaingan sengit, penting pisan pikeun alat-alat mesin CNC ngagaduhan dua arah, fungsi komunikasi jaringan gancang-gancang pikeun mastikeun yén aliran inpormasi henteu kahalangan diantara sababaraha departemén bengkel. Éta henteu ngan ukur tiasa ngawujudkeun babagian sumberdaya jaringan, tapi ogé ngawujudkeun pamantauan jarak jauh, kontrol, latihan, pangajaran, sareng manajemén alat-alat mesin CNC, sareng ogé ngawujudkeun jasa digital pakakas CNC (diagnosis jauh sareng perawatan sesar mesin CNC, jeung sajabana).

Salaku conto, perusahaan Mazak Jepang ngaluncurkeun pusat pamrosésan generasi anyar anu dilengkepan ku alat éksternal anu disebut e-Tower, kalebet komputer, telepon sélulér, kaméra éksternal sareng internal, sareng anu sanésna, sanggup sora, grafik, video sareng téks The tampilan alarm sesar komunikasi, ngungkulan pitulung online sareng fungsi sanés mangrupikeun unit manufaktur mandiri sareng mandiri.

Salapan, komponén fungsi énggal

Dina raraga ningkatkeun kinerja sababaraha aspek pakakas mesin CNC, panerapan komponén fungsional anu énggal kalayan presisi tinggi sareng reliabilitas anu luhur janten teu tiasa dilawan. Komponén fungsional anyar Perwakilan kaasup:

1. Spindle listrik frékuénsi luhur: Spindle listrik frékuénsi luhur nyaéta integrasi komponén motor sareng spindle frékuénsi luhur. Éta ngagaduhan séri kaunggulan sapertos ukuran alit, kecepatan tinggi, sareng régulasi kagancangan stepless. Éta parantos seueur dianggo dina sababaraha alat mesin CNC énggal. ï¼ ›

2. Linear motors: In recent years, linear motors have become more and more widely used. Although their prices are higher than traditional servo systems, the mechanical transmission structure has been simplified due to the application of key technologies such as load change disturbance, thermal deformation compensation, magnetic isolation and protection, etc. , The dynamic performance of thepakakas mesinhas been improved. For example, the 1FN1 series of three-phase AC permanent magnet synchronous linear motors produced by Siemens has begun to be widely used in high-speed milling machines, machining centers, grinders, parallel machine tools, and machine tools with high dynamic performance and motion accuracy requirements; Germany EX-CELL-O The company's XHC horizontal machining center adopts two linear motors for three-way drive;

3. Sekrup bola listrik: Sekrup bola listrik mangrupikeun integrasi motor servo sareng sekrup bola, anu tiasa pisan nyederhanakeun struktur alat mesin CNC, sareng ngagaduhan séri kaunggulan sapertos langkung saeutik hubungan transmisi sareng struktur kompak.

10. reliabilitas tinggi


Dibandingkeun sareng alat-alat mesin tradisional, alat-alat mesin CNC parantos nambihan sistem CNC sareng alat-alat monitoring anu saluyu, sareng nerapkeun sajumlah ageung alat-alat listrik, hidrolik sareng éléktromekanik, anu gampang nambahan kamungkinan gagal; turun naek sareng gangguan tegangan grid listrik industri gaduh pangaruh kana alat-alat mesin CNC. Réliabilitas kalintang nguntungkeun, sareng permukaan bagéan anu diolah ku alat mesin CNC langkung rumit, siklus pamrosésanna panjang, sareng waktos antawis kagagalan diperyogikeun langkung ti 20.000 jam. Dina urutan pikeun mastikeun reliabiliti luhur alat mesin CNC, perlu sacara ati-ati ngararancang sistem, mastikeun ngadamel sareng netelakeun udagan reliabilitas, sareng nganalisis modeu kagagalan ngalaksanakeun pangropéa sareng milarian tautan anu lemah.

Rata-rata waktos antara kagagalan sistem CNC asing langkung ti 70 dugi ka 100.000 jam, sedengkeun waktos rata-rata antara kagagalan sistem CNC domestik ngan sakitar 10.000 jam, sareng rata-rata waktos henteu-kagagalan mesin asing langkung ti 800 jam, sedengkeun maksimum domestik ngan ukur 300 jam.

11. Ngolah héjo


Kalayan kendatna lingkungan sareng sumberdaya anu beuki ketat, penghijauan manufaktur sareng pamrosésan janten langkung penting, sareng masalah sumberdaya sareng lingkungan Cina khususna kawéntar. Ku alatan éta, dina taun-taun ayeuna, alat-alat mesin anu henteu nganggo atanapi nganggo kirang coolant pikeun ngahontal motong garing sareng hemat énergi semi-garing sareng hemat énergi sareng alat mesin anu ramah lingkungan teras-teras muncul sareng aya dina pamekaran anu teras-terasan. Dina abad ka-21, trend umum manufaktur héjo bakal ngagancangkeun pamekaran sababaraha alat mesin hemat energi sareng ramah lingkungan sareng nguasaan langkung seueur pasar dunya.

12. Aplikasi téknologi multimedia


Téknologi multimédia ngahijikeun téknologi komputer, audio-visual sareng komunikasi, sahingga komputer ngagaduhan kamampuan pikeun sacara komprehensif ngolah inpormasi sora, téks, gambar sareng pidéo, janten ogé nempatkeun syarat grafis pikeun panganteur pangguna. Antarbeungeut pangguna anu wajar sareng manusiawi pisan ngagampangkeun panggunaan pangguna sanés propésional. Jalma-jalma tiasa ngoperasikeun jandéla sareng ménu, anu merenah pikeun pemrograman blueprint sareng pamrograman gancang, tampilan grafik dinamis warna tilu diménsi, simulasi grafis, pelacakan dinamis sareng simulasi grafis, béda-béda Perwujudan fungsi zoom tina pandangan arah sareng parsial tampilan.

Salaku tambahan, aplikasi téknologi multimédia dina bidang téknologi kontrol numerik tiasa ngahontal pamrosésan inpormasi anu terpadu sareng cerdas, anu tiasa dilarapkeun pikeun sistem monitoring waktos nyata sareng diagnosa sesar alat produksi, monitoring parameter prosés produksi, jst. ngagaduhan nilai aplikasi anu saé.

Domestic CNC machine tools lack core technology, and basically rely on imports from high-performance CNC systems to key functional components. Even though some domestic manufacturers have struggled to create their own brands in recent years, the functionality and performance of their products are still very reliable. There is a certain gap in foreign products. In recent years, domestic CNCpakakas mesinmanufacturers have acquired some advanced CNC technologies through technology introduction, domestic and overseas mergers and acquisitions, and foreign procurement. However, they lack research on basic technologies such aspakakas mesinstructure and accuracy, reliability, and humanized design. For the cultivation of independent development capabilities, the technical level, performance and quality of domestic CNC machine tools still lag far behind those of foreign countries, and it is also difficult to get the approval of most users.

Some domestic CNCpakakas mesinmanufacturers do not pay enough attention to the improvement of the overall technology and manufacturing level. The processing methods are basically ordinary machine tools and low-efficiency tools. The assembly and debugging are completely manual. The processing quality cannot be stabilized and improved under the tight production schedule. In addition, the production management of many domestic CNCpakakas mesinmanufacturers still uses the original manual ledger management method, and the low level of technology and management efficiency makes the enterprise unable to form a sufficient production scale. For example, foreignpakakas mesinmanufacturers can install and transfer products every week, but the domestic production cycle is too long and difficult to control. Therefore, we should pay attention to strengthening our own technological transformation and management level improvement while introducing technology.

Due to the rapid development of the CNCpakakas mesinindustry, some companies, regardless of long-term interests, do not pay enough attention to improving their own comprehensive service levels, and even lack a true understanding of services, focusing only on sales and not on pre-sales and after-sales services. The personnel sent by some companies lack sufficient knowledge of the CNC machine tools produced, do not use or use CNC machine tools well, let alone guide users to use the machine tools; some lack a basic understanding of advanced and efficient tools and cannot provide better process solutions , The user naturally lacks confidence in the manufacturer.

Jasa pabrikan kedah dimimitian ku nalungtik produk olahan, téknologi, jinis produksi, sareng sarat kualitas, ngabantosan pangguna pikeun milih alat, nyarankeun téknologi canggih sareng alat, sareng nyayogikeun tanaga pelatihan profesional sareng lingkungan palatihan anu saé ngabantosan pangguna maénkeun alat mesin. Mangpaat maksimum produk ieu nyaéta ngahasilkeun produk akhir anu kualitas luhur. Ngan ku cara kieu tiasa sacara laun diaku ku pangguna sareng ningkatkeun pangsa pasar alat mesin CNC domestik.