Nelepon Kami +86-18688639324

Upami motong kawat rusak, lereskeun nyalira. Kuring bakal ngajarkeun anjeun 50 trik. Bos nyarios yén anjeun ngahémat artos sareng kasusah. Éta sanés masalah pikeun ningkatkeun gaji anjeun.

2021/05/31

Upami motong kawat rusak, lereskeun nyalira. Kuring bakal ngajarkeun anjeun 50 trik. Bos nyarios yén anjeun ngahémat artos sareng kasusah. Éta sanés masalah pikeun ningkatkeun gaji anjeun.


1. Kumaha carana mastikeun lempeng gerak X sareng Y?

Mimiti, kedah jelas yén lempeng hiji poros tangtu nuduhkeun lempengna dina dua pesawat. Salaku conto, anulempeng of the X axis refers to the lempeng on the X and Y planes and the X and Z planes.
 The pallet of the machine tool is carried on the guide rail, so the lempeng of the guide rail determines the lempeng of the movement. There are two reasons for the loss of lempeng, one is the flatness of the guide rail itself, and the other is the flatness of the guide rail installation reference surface. High-precision and stable guide rails, the combination of the pallet and the bed are the fundamental conditions to ensure lempeng. The purpose of the high and low temperature and aging treatment of the guide rail, pallet and bed is also here.
Éta ogé atra yén sauyunaneun rol (bal waja) bakal ngahasilkeun titik setrés atanapi pelat pry.
Perhatoskeun yén gerakan henteu teratur tina sekrup kalungguhan ogé bakal mangaruhan rel panduan. Salaku conto, arah aksial tina screw lead henteu sajajar sareng rail guide, jangkungna tengah screw lead sareng nut screw henteu saluyu, sareng screw lead sareng nut screw ngagaduhan gaya torsi sareng screw The bending of sekrup bakal ngaganggu gerak linier tina rel panduan nalika obengna obah. Ieu anu kami nekenkeun pikeun ngadamel sekrup, nut sekrup, korsi sekrup sareng korsi nut sareng akurat. Alesan dasar pikeun spésifikasi.
 Regardless of the "V" shape or the "one" shape, the guide rail and raceway must not be contaminated with any dirt or impurities, which not only affects the lempeng of the guide rail movement, but also leads to damage and deformation of the guide rail. The guide rail is required to be spotless, which is one of the rules for maintaining and maintaining machine tools and maintaining long-term accuracy.

2. Kumaha carana nangtung tina gerakan X sareng Y dijamin?

Katepatan tina dua kampak didamel dumasar masing-masinglempeng. The error of the straight line will be reflected in the perpendicularity measurement. The result of the superposition of the values makes the perpendicularity measurement inaccurate, so the first to ensure the respective lempeng, Then ensure mutual perpendicularity.
 The verticality of the two axes depends entirely on the verticality of the two sets of guide rails on the middle pallet. When assembling, one set of guide rails is fixed on the reference, and the other set of guide rails are measured and adjusted until the other set of guide rails are perpendicular to the reference. Punch the pin holes to fix the verticality of the two sets of guide rails on the middle pallet. This assembly and measurement process is to pursue a stable and effective operation, and it should also deliberately increase the accuracy by one level. The control of this intermediate process index is very important, because whether it is installation, repair or actual results for a period of time, this accuracy will be achieved. Worse, if the allowable error value is fully used in the initial installation, then the accuracy will be overvalued and inaccurate in the future. For example, if the accuracy standard of a machine tool is 0.02, the internal control accuracy during the first assembly should be below 0.012. The first installation of important parts is strictly controlled and the pins are stable and effective. In addition to the lempeng and accuracy of the guide rail itself, the verticality of the two axes is guaranteed.
 Like lempeng, the working state of the lead screw is also an important factor affecting verticality. Any external force that forms a certain angle with the positioning surface of the guide rail will cause abnormal movement of the guide rail, because the guide rail is only a guide rail and is not clamped. Therefore, once it is found that the verticality of the X and Y axes exceeds the standard, it is necessary to carefully judge whether it is caused by the deformation or misalignment of the guide rail itself or caused by the movement of the lead screw. If it is caused by the guiding effect of the guide rail, repeat the fitting process of loosening and tightening the lead screw and the nut at several positions respectively, and the direction and value of the over-standard should be generally stable. If it is caused by the interference of the movement of the screw and the screw nut, the direction and the regularity of the value will be lost. Never blindly loosen the fixing of the guide rail and remove the pins. Any operation that loses judgment is useless. Once the fixed loose overhead nails of the guide rail are removed, you must repeat the previous description for the first time
Sakabeh prosés pamasangan sareng pangaluyuan.
Naon pangaluyuan pangukuran kedah dilaksanakeun saatos rel panduan lancar. Upami luncat ujug-ujug sareng corétan henteu teratur disababkeun ku rel panduan teuing kotor atanapi bahan asing, éta kedah leres-leres diusap sareng dilumas sateuacan nyaluyukeun. Ieu kedah diémutan.

3. Kumaha carana kasalahan perpindahan koordinat?

 Single axis lempeng, XY perpendicularity and system hysteresis are the main causes of errors.
Mesin motong kawat anu gancang-gancang henteu ngahontal kendali loop-tutup. Bédana pangiriman sistem transmisi mékanis parantos janten indikator anu paling penting tina akurasi sadaya mesin. Bédana pamulangan umumna asalna tina lima aspék ieu.
Celah gear utamina nyaéta gear transmisi antara motor stepper sareng screw lead.
Kesenjangan antara tombol panyambungna, khususna gir ageung dina sekrup timah, sareng sela-sela alit dina backlash henteu tiasa diémutan. Pangaruh tina sela konci batang motor sanés ngan ukur backlash, tapi ogé noise.
Kesenjangan antara sekrup sareng nut sekrup, celah transmisi aksial tina pasangan sekrup saatos angkat ka pabrik biasana dihandapeun 0,003, sareng produk kualitas anu goréng henteu dijamin.
Izin bantalan sekrup. Izin ieu dileungitkeun ku penyesuaian aksial tina cincin batin sareng luar tina bantalan. Nanging, upami bantalanna kirang kualitasna, éta bakal rongkah pisan pikeun muterkeun saatos ngaleungitkeun clearance. Sakali rotasi gancang, bakal aya clearance deui. Bantalan henteu leueur.
Kakuatan keseluruhan transmisi torsi henteu hadé, anu nyababkeun deformasi fléksibel bagéan anu lemah ngajantenkeun gerakan lesu sareng katinggaleun, anu ogé kagambar dina jalan sela.
Lima aspek di luhur babarengan nyababkeun sistem histeresis. Dina pamrosésan anu saleresna, bahkan grafik anu paling saderhana tertutup gaduh sahenteuna dua ngaleungitkeun histeris. Ku alatan éta, akurasi mesin anu sabenerna umumna sakitar dua kali histeris anu teu tiasa dibalikkeun. Upami sistem backlash nyaéta 0,006, mungkin akurasi mesinna 0,012.
 The perpendicularity of the two axes and the lempeng of each axis are another main cause of displacement distortion. Displacement distortion misalignment is an error. It's just that the amount of this error is random and difficult to estimate.

4. Naha standar industri nganggo sadaya pitunjuk pikeun nangtukeun akurasi alat mesin?

Mangrupikeun cara anu saé pikeun nangtoskeun akurasi alat mesin ku motong sadaya arah. Éta tiasa pinuh ngagambarkeun akurasi kapindahan koordinat tina alat mesin, lemesna operasi kabayang pituduh, bédana balik sistem tina X sareng Y, sareng kasatiaan feed sareng pamindahan anu saleresna. Kasalahan naon waé anu aya hubunganana sareng akurasi alat mesin éta katingali nalika motong sadaya arah sareng teu tiasa disumputkeun sacara artifisial.
Pihak anu diala kedah dianalisis numutkeun aspek-aspek ieu:
Dua raray lempeng sajajar sareng sumbu X gaduh ukuran alit sareng kecepatan feed lambat, nunjukkeun yén roda panduan sumbu osilasi sareng ngagoyang sareng celah janten langkung ageung.
Dua raray lempeng sajajar sareng sumbu Y gaduh ukuran alit sareng kecepatan feed lambat, anu nunjukkeun yén radial yaw sareng goyangan roda panduan ageung, sareng ujung motongna langkung ageung.
450 dua pesawat condong paralel, ukuranana alit teuing, nunjukkeun yén sistem sumbu-Y gaduh histeresis ageung, bédana sakitar dua kali histeresis.
1350 dua pesawat condong paralel, ukuranana leutik teuing, nunjukkeun yén sistem sumbu-X gaduh histeresis ageung, sareng bédana sakitar dua kali histeris.
Aya pola papan cuci dina permukaan anu condong tina 450 sareng 1350 kalayan nada sekrup salaku siklus, sareng distorsi perpindahan umpan nembongan dina sumbu X atanapi Y, nunjukkeun yén permukaan tungtung kerja tina sumbu X atanapi Y ngadorong palét dibanting atanapi didistorsi. Hubungan antara tékstur sareng jaman ieu ngan ukur tiasa dipanggihan dina lamping 450 sareng 1350.
Pola papan cuci dina lamping 450 sareng 1350 kalayan gir motor salaku periode nunjukkeun babagian anu henteu sami atanapi éksentrisitas tina motor. Kalepatan ieu henteu tiasa ditingali dina garis anu lempeng, sareng sesah ngabédakeun hubungan periodik na dina bunderan tangent.
Dua papan cuci raray lempeng sajajar sareng sumbu-X ngagaduhan sisikian anu beurat, anu hartosna yén benang henteu nuturkeun jalur arah sumbu Y nalika kawat ngalir luhur sareng ka handap. (Garis penyambungan alur "V" tina roda panduan luhur sareng handap sanés garis, janten pembalikan kawat mangrupikeun pola papan cuci périodik.)
Dua papan cuci raray lempeng sajajar sareng sumbu Y ngagaduhan séréal beurat, anu hartosna henteu aya salah sahiji jalan ka arah X nalika mudik, sareng aya bédana dina tegangan nalika naék sareng turun. (Pola Washboard kalayan pembalikan kawat salaku siklusna.)
Sudut antara lamping 450 sareng lamping 1350 langkung ageung tibatan atanapi kirang ti 900, nunjukkeun bédana nangtung tina rel panungtun X sareng Y. Éta nyababkeun opat permukaan lempeng henteu nangtung tapi permukaan anu sabalikna tiasa sajajar. Bédana sakitar dua kasalahan vertikal dina stroke. Kali.
Henteu saluyu tina tungtung luhur sareng handap permukaan motong nunjukkeun yén aya alur "V" dina roda panunjuk luhur sareng handap anu sacara nyata parah pangaruhna tina kawat molibdenum.
Sakumaha didadarkeun di luhur, motong bentuk naon waé ogé bakal hésé pikeun ngungkabkeunana sacara jelas. Ku alatan éta, motong sadaya arah mémang cara anu saé pikeun mariksa katepatan sadaya alat mesin. Nanging, nalika nganggo Bafang pikeun nangtoskeun akurasi alat mesin, anjeun kedah merhatoskeun hal-hal ieu:
Nyegah deformasi tina jalur motong atanapi bahan éta sorangan.
Arah motong na luhur jeung handap kudu ditandaan.
Bafang henteu kedah nyaluyukeun naon waé parameter prosés atanapi laju konvérsi frékuénsi di tengahna.
Sakali réngsé, henteu kéngingkeun shutdown di tengah.
Pikeun calibrate kawat molibdenum, mastikeun nangtung na.
Backlash sareng backlash santunan henteu kedah diatur.

5. Naha efisiensi motong tiasa langkung luhur?

Efisiensi motong dipangaruhan ku dua faktor utama, hiji nyaéta kapasitas mawa ayeuna (arus) kawat, sareng anu sanésna nyaéta érosi dina celah henteu tiasa dicabut dina waktosna, sareng pangaruh konduktifna nyéépkeun énergi pulsa. Pondokna, total tanaga sareng tanaga énergi duanana mangrupikeun masalah efisiensi motong. ?
Industri parantos ngalaksanakeun seueur tés anu has ngeunaan efisiensi motong tinamolibdenum material fast wire machine tools. The results show that when the current carrying capacity ofmolibdenum wire reaches 150A/mm2, its tensile strength will be reduced to 1/3~1/4 of the original strength. , This current value is regarded as the limit ofmolibdenum wire carrying current for cutting. Calculated from this, Ф0.12 carrying current 1.74A, Ф0.15 carrying current 2.65A, Ф0.18 carrying current 3.82A, the cutting is reached Limit value ofmolibdenum wire. If the current carrying capacity is increased, there is no doubt that the life of the wire will be short. At a wire speed of 10 m/s, the DX-1 coolant of the Beijing Grease Chemical Factory cuts ordinary steel with a thickness of 50 and a pulse width of 32 MS. When the interpulse is 200MS, the cutting efficiency calculated by the volume of the ablated material is 5.8mm3/min.A. Using this efficiency calculation, the area cutting efficiency ofmolibdenum wires of different thicknesses working at the maximum current carrying capacity is Ф0.12---70.43mm2/min, Ф0.15---90.41mm2/min. Thickening can increase the current carrying capacity, and the efficiency can be improved correspondingly when the current is large. However, the wire cutting with fast reciprocating wire is not allowed to increase the wire diameter to more than 0.23 (for reasons such as wire arrangement, deflection, loss, etc.), and due to the limitation of the discharge speed of the erosion material, when the current is increased to an average value of 8A At this time, there will be short-circuit or galvanic discharge in the gap, and short-term spark discharge without strong maintenance will also cause the loss ofmolibdenum wire to increase sharply, so the method of blindly thickening the wire and increasing the current is not advisable. .
   The ablation present in the gap is a resistive load. It short-circuits a part of the energy provided to the gap by themolibdenum wire. Therefore, when the cutting material is thickened and the removal of the ablation is more difficult, more energy is lost. , The effective machining pulse will be less, the discharge current becomes a linear load current, and themolibdenum wire is not formed for machining, which is the main reason for energy loss and wire breakage.
Kusabab dua faktor utama anu mangaruhan épéktipitas ngolah, usaha anu saluyu kedah dilakukeun dina aspek ieu pikeun ningkatkeun kagancangan ngolah:
Ningkatkeun énergi hiji pulsa, nyaéta, amplitudo pulsa sareng arus puncak. Supados henteu ngabeuratkeun kapasitas kawat ayeuna kawat, interval pulsa kedah ditingkatkeun saluyu pikeun nyegah arus rata-rata tina nambahan teuing.
Ngajaga koefisien diéléktrik sareng kakuatan diéléktrik tina coolant, ngajaga kakuatan ngabeledug anu tinggi sareng kamampuan ngabersihkeun, sareng ngaleutikan pangaruh sirkuit pondok tina érosi dina pulsa.
Ningkatkeun katepatan mékanis tina kawat sistem transportasi sareng pituduh, sabab kelim sempit sok langkung gancang tibatan kelim lega, sareng kelim lempeng sok langkung gancang tibatan kelim tilepan.
Lereskeun ningkatkeun kagancangan sutra pikeun nyepetkeun cai anu dibawa kana sela ku sutra, ningkatkeun jumlah cai, sareng ngaleupaskeun érosi kalayan langkung épéktip.
Nambahkeun harta cai anu nutupan cai dina sutra di luar jurang, nyaéta, ngantepkeun cai mimiti gancang handapeun drive sutra, sareng cai ngebut aya pangaruh beberesih anu langkung kuat dina sela éta.
Ningkatkeun sensitipitas pelacak konversi frékuénsi sareng ningkatkeun tingkat panggunaan pulsa.
Ngurangan waktos komutasi motor kawat, mimitian langkung gancang, sareng ningkatkeun waktos pamrosésan anu épéktip.
Saatos usaha anu disebatkeun di luhur, dimungkinkeun pikeun ningkatkeun efisiensi motong kana 100 ~ 120mm2 / mnt, sareng éta praktis. Sedengkeun pikeun naékkeun indéks na langkung luhur, éta ngorbankeun reliabiliti sareng waktos pamrosésan anu teras-terasan.

6. Naha belang komutasi tiasa dipiceun lengkep?

Ditangtukeun ku prinsip korosi listrik, ionisasi debit ngahasilkeun suhu luhur, sareng hidrokarbon dina cairanana sacara terurai dihasilkeun ngahasilkeun jumlah karbon hideung anu ageung, anu dilapis dina anoda dina kaayaan médan listrik. Fénoména ieu dijantenkeun kompensasi éléktroda dina mesin EDM. Dina motong kawat, bagéan pita kénca tina celah, sareng sabagian deui sok dilapis dina permukaan workpiece. Karakteristik na nyaéta aya kirang langkung lawang asup kawat sareng langkung seueur jalan kaluar kawat. Ieu alesan pikeun belang hideung sapertos hideung sareng bodas gurat-gurat staggered. Adhesion tina palapis ieu bénten-bénten sareng bédana suhu di antara awak utama workpiece sareng saluran debit, sareng ogé aya hubunganana sareng kakuatan medan listrik antara éléktroda. Kalayan kecap séjén, fenomena karbon hideung dilapis mangrupikeun organisme pendamping pengolahan érosi-érosi, salami aya pamrosésan, bakal aya corétan. Kandelna lapisan adhesi hideung karbon biasana 0,01 ~ 2μ. Kusabab liang debit aya di antara puncak sareng lebak, janten hésé dikusap. Beungeutna tiasa digosok sareng liang-liangna dikaluarkeun janten leres-leres digosok. Salami sanés sanésna sapertos papan cuci sareng permukaan anu diteureuy, protrusions sareng déprési anu teu aya bentukna ngan ukur adhesi karbon hideung, janten anjeun henteu kedah diganggu. Kusabab efisiensi motong, akurasi dimensi, sareng bérésna substrat logam, urang ngudag. Dina raraga ngajantenkeun épékna langkung saé, cobi jantenkeun lorongna langkung énténg. Anjeun tiasa ngamimitian tina aspék ieu dina waktos anu sami, nyaéta, coolant rada ipis sareng langkung lami, voltase pamrosésan diturunkeun, sareng lacak konversi frékuénsi langkung ketat. Upami teu aya corétan, sadaya kaayaan anu ngahasilkeun corétan kedah dileungitkeun, nyaéta kawat henteu robih arah, sareng hidrokarbon non-emulsified dina cairan diganti ku cai murni, sahingga kaunggulan utama motong kawat gancang anu ical. Ayeuna, cara anu paling épéktip pikeun ngaleungitkeun jalur komutasi nyaéta motong sababaraha kali, tinggalkeun 0,005 ~ 0,02 sapanjang garis kontur, diteukteuk deui saatos jalan lacak motong dilereskeun, sareng balikeun sapanjang lintasan terakhir tanpa nyésakeun jumlahna. Motong ngulang sapertos dibarengan ku The pangaluyuan tina parameter pamrosésan pulsa lengkep bakal ngaleungitkeun stripe komutasi, sareng ningkatkeun akurasi ngolah sareng bérés. Kaayaan anu paling dasar pikeun motong anu teras-terasan nyaéta alat mesin gaduh akurasi posisi pengulangan anu cekap sareng réabilitas operasi. Tangtosna, kedah aya pamikiran anu jelas sareng operasi anu akurat pikeun operator.

7. Kumaha pola pola cuci?

 With a reversal of themolibdenum wire, the cutting surface produces a convex and concave shape, and a regular washboard shape appears on the cutting surface, which is usually called "washboard pattern". If it is not just the commutation stripes of black and white colors, there will be a difference in the size of the convex and concave, which is not allowed. The reasons should be found in the following places:
Aya bénten anu signifikan antara kelonggaran kawat atanapi ketang kawat dina kadua tungtung kawat laras, anu nyababkeun kawat geter pisan dina operasi, sareng tikungan flexural anu jelas dina waktos dibalikkeun. Overfeed sareng feed stop-circuit stop pasti bakal kajadian.
Bantalan roda panduan henteu cukup fleksibel atanapi cukup stabil pikeun nyababkeun résistansi henteu rata atanapi gerakan aksial nalika rotasi payun sareng mundur.
Résistansi blok konduktif atanapi roda pituduh kana kawat ageung teuing, hasilna béda serius dina tegangan positip sareng négatip kawat di daérah damel. (Daérah damel disebat antara dua roda panduan kerja).
Posisi kerja tina roda panduan atanapi pigura kawat anu disababkeun ku roda panduan henteu leres, permukaan anu bentukna V henteu asimétri, sareng dua garis penyuluhan ngawangun V dipisahkeun atanapi dipeuntasan.
Anjog atanapi katinggaleun disababkeun ku pakan henteu rata anu aya hubunganana sareng kawatna kawat bakal ngabentuk léngkah dina garis serong sareng busur, anu ogé sami sareng pola papan cuci.
Pondokna, salah sahiji alesan anu paling penting pikeun munculna pola papan cuci nyaéta benangna henteu turun-mudun di daérah padamelan (daérah padamelan di antara dua roda pituduh). Beda antara dua jalur éta nyababkeun cembung tina papan cuci. Alesan mékanis nyaéta papan cuci. Akar pola. Roda pituduh, bantalan, blok konduktif sareng jalan lacak kawat anu janten sabab utama. Tangtosna, ngarah atanapi katinggaleun disababkeun ku eupan henteu rata ogé mangrupikeun salah sahiji sabab.