Nelepon Kami +86-18688639324

ã € Alat Mesin CNC problems Masalah umum dina motong kawat

2021/05/27

ã € Alat Mesin CNC problems Masalah umum dina motong kawat

Kumaha lurus gerak X sareng Y dijamin?

Mimiti, kedah jelas yén lempeng hiji poros tangtu nuduhkeun lempengna dina dua pesawat. Salaku conto, anulempengof the X axis refers to thelempengon the X and Y planes and the X and Z planes.
The pallet of the machine tool is carried on the guide rail, so thelempengof the guide rail determines thelempengof the movement. There are two reasons for the loss of straightness, one is the flatness of the guide rail itself, and the other is the flatness of the guide rail installation reference surface. High-precision and stable guide rails, the combination of the pallet and the bed are the fundamental conditions to ensure straightness. The purpose of the high and low temperature and aging treatment of the guide rail, pallet and bed is also here.
Éta ogé atra yén sauyunaneun rol (bal waja) bakal ngahasilkeun titik setrés atanapi pelat pry.
Perhatoskeun yén gerakan henteu teratur tina sekrup kalungguhan ogé bakal mangaruhan rel panduan. Salaku conto, arah aksial tina screw lead henteu sajajar sareng rail guide, jangkungna tengah screw lead sareng nut screw henteu saluyu, sareng screw lead sareng nut screw ngagaduhan gaya torsi sareng skru The bending of sekrup bakal ngaganggu gerak linier tina rel panduan nalika obengna obah. Ieu anu kami nekenkeun pikeun ngadamel sekrup, nut sekrup, korsi sekrup sareng korsi nut sareng akurat. Alesan dasar pikeun spésifikasi.
Regardless of the "V" shape or the "one" shape, the guide rail and raceway must not be contaminated with any dirt or impurities, which not only affects thelempengof the guide rail movement, but also leads to damage and deformation of the guide rail. The guide rail is required to be spotless, which is one of the rules for ngajaga and ngajaga machine tools and ngajaga long-term accuracy.

Kumaha vertikalitas gerak X sareng Y dijamin?

Katepatan tina dua kampak didamel dumasar kana lempengna masing-masing. Kasalahan garis lempeng bakal dibayangkeun dina pangukuran perpanjangan. Hasil tina superposisi nilai-nilai ngajantenkeun pangukuran perpanjangan teu akurat, janten anu pangpayunna mastikeun lempengna masing-masing, Teras mastikeun silih jejeg.
Vertikal dua sumbu gumantung sadayana kana vertikal dua sét rel pituduh dina palét tengah. Nalika dirakit, hiji sét rel panunjuk arah dibereskeun dina acuan, sareng sét rél panungtun anu sanés diukur sareng disaluyukeun dugi ka sét rel panunjuk arah anu sanés sareng rujukan. Punch liang pin pikeun ngalereskeun nangtung tina dua sét rel pituduh dina palét tengah. Majelis sareng prosés pangukuran ieu pikeun ngudag operasi anu aman sareng épéktip, sareng éta ogé kedah ngahaja ningkatkeun akurasi ku hiji tingkat. Kontrol indéks prosés panengah ieu penting pisan, sabab naha éta pamasangan, perbaikan atanapi hasil anu saleresna pikeun hiji waktos, akurasi ieu bakal kahontal. Langkung parah, upami nilai kasalahan anu diijinkeun sapinuhna dianggo dina awalpamasangan, the accuracy will be overvalued in the future. For example, if the accuracy standard of a machine tool is 0.02, the internal control accuracy during the first assembly should be below 0.012. The first installation of important parts is strictly controlled and the pins are stable and effective. In addition to thelempengand accuracy of the guide rail itself, the verticality of the two axes is guaranteed.
Sapertos lempeng, kaayaan damel tina screw lead ogé mangrupikeun faktor penting anu mangaruhan vertikal. Naon kakuatan éksternal anu ngabentuk sudut anu tangtu sareng permukaan posisi rel panduan bakal nyababkeun gerakan henteu normal tina rel panduan, kusabab rel panduan ngan ukur rel pituduh sareng henteu dijepit. Ku alatan éta, sakali nangtung tina sumbu X sareng Y dipanggihan ngaleuwihanstandar na, perlu pikeun ati-ati nangtoskeun naha éta disababkeun ku déformasi atanapi misalignment tina rel panduan éta nyalira atanapi gangguan obor. Upami éta disababkeun ku pangaruh pangaruh tina rel panduan, balikeun deui prosés pas pikeun ngaleupaskeun sareng ngencarkeun sekrup kalungguhan sareng kacang dina sababaraha posisi masing-masing, sareng arah sareng nilai standar-standarna kedah umumna stabil. Upami éta disababkeun ku gangguan gerakan sekrup sareng nut sekrup, arah sareng rutinitas nilaina bakal leungit. Entong leupas tina ngalereskeun rel panduan ambing sareng cabut pinna. Sagala operasi anu kaleungitan penilaian henteu kapaké. Sakali kuku ngalereskeun sareng ngaleupaskeun rel panduan dihapus, sadaya prosés tina rakitan munggaran sareng pangaturan anu didadarkeun di luhur kedah diulang.
Naon pangaluyuan pangukuran kedah dilaksanakeun saatos rel panduan lancar. Upami luncat ujug-ujug sareng corétan henteu teratur disababkeun ku rel panduan teuing kotor atanapi bahan asing, éta kedah leres-leres diusap sareng dilumas sateuacan nyaluyukeun. Ieu kedah diémutan.